Mandelcookies med kanel
Två möten på två dagar. Det är himla roligt när det händer saker! Till mötena bakade jag små söta kakor att ta med och ge bort. Givetvis utan tillsatt socker och gluten. Jag utgick från.. Läs mer

Två möten på två dagar. Det är himla roligt när det händer saker! Till mötena bakade jag små söta kakor att ta med och ge bort. Givetvis utan tillsatt socker och gluten. Jag utgick från ett tidigare recept på Mandelcookies med kardemumma, men använde kanel istället för kardemumma och råkade av misstag använda hälften av mängden fibersirap och därför sötade extra med sukrin gold. Precis som kardemummakakorna blev dessa kanelkakor mycket goda! Eventuellt något mindre knapriga då jag använde mindre fibersirap, men absolut tillräckligt.

Mandelcookies med kanel – 8 kakor
30 gram smör
15 gram steviachoklad, ljus
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
1 msk fibersirap clear
1 msk sukrin gold
3 krm kanel
Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp fibersirap och smör (ta bort kastrullen från plattan). Blanda i mandelmjöl, kokos och kardemumma. Grovhacka chokladen och blanda även i detta. Forma 1 ½ cm tjocka runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Se noga till att kakorna inte bränns! Låt svalna innan de rörs.

