Hoppa till innehåll

Mandelcookies med kanel

Två möten på två dagar. Det är himla roligt när det händer saker! Till mötena bakade jag små söta kakor att ta med och ge bort. Givetvis utan tillsatt socker och gluten. Jag utgick från.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Två möten på två dagar. Det är himla roligt när det händer saker! Till mötena bakade jag små söta kakor att ta med och ge bort. Givetvis utan tillsatt socker och gluten. Jag utgick från ett tidigare recept på Mandelcookies med kardemumma, men använde kanel istället för kardemumma och råkade av misstag använda hälften av mängden fibersirap och därför sötade extra med sukrin gold. Precis som kardemummakakorna blev dessa kanelkakor mycket goda! Eventuellt något mindre knapriga då jag använde mindre fibersirap, men absolut tillräckligt. 
 
 
 
 
Mandelcookies med kanel - Baka Sockerfritt 
 
 

Mandelcookies med kanel – 8 kakor

30 gram smör
15 gram steviachoklad, ljus
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
1 msk fibersirap clear
1 msk sukrin gold

3 krm kanel

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp fibersirap och smör (ta bort kastrullen från plattan). Blanda i mandelmjöl, kokos och kardemumma. Grovhacka chokladen och blanda även i detta. Forma 1 ½ cm tjocka runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Se noga till att kakorna inte bränns! Låt svalna innan de rörs.

  

 
Mandelcookies med kanel - Baka Sockerfritt
 

Mandelcookies med kanel - Baka Sockerfritt