Hoppa till innehåll

Mandelcookies med kardemumma

Idag vill jag visa er några riktigt lyckade kardemummakakor! De är knapiga i konsistensen och innehåller även chokladbitar. Mums! Jag valde att ha dom lite tjockare (i alla fall i jämförelse.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag vill jag visa er några riktigt lyckade kardemummakakor! De är knapiga i konsistensen och innehåller även chokladbitar. Mums! Jag valde att ha dom lite tjockare (i alla fall i jämförelse med mina flarn), så jag formade dom ca 1½ cm tjocka innan jag stoppade in dom i ugnen. De åker dock ut och blir tunnare än så under själva gräddningen. 
 
Jag blev jättenöjd med både smak och konsistens på kakorna, och det slutade med att Artur och jag krigade om den sista kakan. Till slut beslutade vi om att dela på den.
 
 
 
 
Mandelcookies med kardemumma - Baka Sockerfritt
 
 
 

Mandelcookies med kardemumma – 8 kakor

30 gram smör
20 gram steviachoklad, ljus
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
2 msk fibersirap clear
3 krm kardemumma


Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap och smör (ta bort kastrullen från plattan). Blanda i mandelmjöl, kokos och kardemumma. Grovhacka chokladen och blanda även i detta. Forma 1 ½ cm tjocka runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Se noga till att kakorna inte bränns! Låt svalna innan de rörs.

 

 

Mandelcookies med kardemumma - Baka Sockerfritt
 
Mandelcookies med kardemumma - Baka Sockerfritt