Mandelfudge
Tips till lördagsgodiset är mandelfudge! Mandelfudge är en perfekt liten chokladgodbit att njuta av när suget sätter in. Riktigt goda och smälter i munnen! Mandelfudgen är lätta att göra.. Läs mer
Tips till lördagsgodiset är mandelfudge! Mandelfudge är en perfekt liten chokladgodbit att njuta av när suget sätter in. Riktigt goda och smälter i munnen! Mandelfudgen är lätta att göra och basen är mörk choklad (utan tillsatt socker) samt mandelsmör. Jag har även valt att söta en gnutta för att smaken ska bli lite rundare. Plus att jag slängde med hackade mandlar för att få crunch.
På bilderna har jag dekorerat mina fudge med hackad mandel och choklad, och så gjorde jag dom i småbrödsformar. Givetvis går det att öka receptet för flera smarriga fudge!
Ingredienser
- 50 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 25 gram mandlar
- ½ dl mandelsmör
- 1-2 tsk sockerersättning
Instruktioner
- Smält choklad försiktigt och rör ner mandelsmör.
- Söta efter smak och rör ner grovhackade mandlar.
- Fördela i småbrödsformar och toppa gärna med hackade mandlar och choklad. Förvara i kylen.