Hoppa till innehåll
Open navigation

Mandelknäcke med chia- och solrosfrön

Jag har experimenterat lite med fröknäcke, men då jag gjorde nedanstående recept hade jag lite brist på olika sorters fröer, vilket gjorde att kompletterade med lite nötmjöl. Fröknäcke.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har experimenterat lite med fröknäcke, men då jag gjorde nedanstående recept hade jag lite brist på olika sorters fröer, vilket gjorde att kompletterade med lite nötmjöl. Fröknäcke är i allmänhet en riktig höjdare enligt mig, och är något jag gjort till och från under många år. Speciellt gott tycker jag att det är att äta med (ett relativt salt) smör. Några skivor av ett fröknäcke blir dessutom en utmärkt gåva att ge bort till nära och kära.
 
Detta knäcke innehåller dessutom chiafrön vilket är ett riktigt litet superfrö! Det innehåller en hel del nyttigheter och dessutom massor av omega 3.
 
 
 
Mandelknäcke med chia- och solrosfrön

1 msk solrosfrön
1 msk chiafrön
3 msk mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl (går att byta mot annat nötmjöl, ej kokosmjöl)
½ dl vatten
1 msk olja

Sätt ugnen på 175 grader. Grädda först i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Sätt värmen därefter på ca 125 och grräda ytterligare i ca 30-45 minuter tills knäcket blir torrt och hårt. Bryt knäcket i bitar och vänd upp och ner i mitten av den ”sista” gräddningen”. Håll noga koll så det inte blir bränt!

Mandelknäcke med chia- och solrosfrön - Baka Sockerfritt