Hoppa till innehåll

Mandelscones, utan gluten

      Hoppas ni har en underbar påskhelg så här långt! Något mysigt att göra till extra lyxig frukost under dessa påskdagar är scones! Och tur att det är så enkelt. Det här.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mandelscones, utan gluten - Baka Sockerfritt
 
 
 
Hoppas ni har en underbar påskhelg så här långt! Något mysigt att göra till extra lyxig frukost under dessa påskdagar är scones! Och tur att det är så enkelt. Det här är ett sconerecept med banan och mandelmjöl som grund. Tycker det blir riktigt bra! Jag har även ett liknande recept med havremjöl istället för mandelmjöl, kika in det HÄR.

Som pålägg går det såklart att ha vad som helst för smörgåspplägg, men jag själv är extra svag för smör plus jordgubbsmarmelad (utan tillsatt socker).

 
 
Mandelscones, utan gluten - Baka Sockerfritt
 
 

Glutenfria mandelscones – 6 stycken

bananer
2 ägg
4 ½ dl mandelmjöl 
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman banan och ägg, gärna med en stavmixer. Fördela i resterande ingredienser och blanda. Beroende på storlek på banan och ägg, kan mer/mindre torra ingredienser användas. Klicka ut sex runda scones på en plåt (degen är ganska lös) med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

 
 
Mandelscones, utan gluten - Baka Sockerfritt
 
Mandelscones, utan gluten - Baka Sockerfritt