Mandelscones, utan gluten
Hoppas ni har en underbar påskhelg så här långt! Något mysigt att göra till extra lyxig frukost under dessa påskdagar är scones! Och tur att det är så enkelt. Det här.. Läs mer


Som pålägg går det såklart att ha vad som helst för smörgåspplägg, men jag själv är extra svag för smör plus jordgubbsmarmelad (utan tillsatt socker).

Glutenfria mandelscones – 6 stycken
2 bananer
2 ägg
4 ½ dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
2 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman banan och ägg, gärna med en stavmixer. Fördela i resterande ingredienser och blanda. Beroende på storlek på banan och ägg, kan mer/mindre torra ingredienser användas. Klicka ut sex runda scones på en plåt (degen är ganska lös) med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

