Hoppa till innehåll

Mango- och hallonmuffins

Jag känner på mig att jag inte kommer att behöva baka på ett bra tag, då kylen är full med godsaker! Och det är efter att jag gett bort typ trefjärdedelar av allt… Frågan är nu bara.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag känner på mig att jag inte kommer att behöva baka på ett bra tag, då kylen är full med godsaker! Och det är efter att jag gett bort typ trefjärdedelar av allt… Frågan är nu bara om jag kommer att kunna håll mina fingrar i styr, och mina händer ifrån bakandet. Det är ju trots allt riktigt roligt! Så länge bjuder jag denna finfina och soliga söndag på ett recept jag gjorde härom veckan på goda muffins! Muffinsen är proppade med hallon och mangobitar, något som passar riktigt bra ihop. Receptet räcker till fem muffins i lite mindre storlek.
 
 
Mango- och hallonmuffins - Baka Sockerfritt
 

Mango- och hallonmuffins – 5 stycken

Ca 50 gram hallon och bitar av mango (jag använder frysta som fått tina)
20 gram smör
1 ägg
10 gram valnötter
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
1 ½ – 1 2/3 msk stevia strö
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Finhacka valnötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Rör även ner ägg och det smälta smöret, och tillsist mango och hallon. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Mango- och hallonmuffins - Baka Sockerfritt