Mangocheesecake på chokladbotten
Jag fullkomligt älskar fredagskvällar (samt lördagar)! Jag känner mig harmonisk, hinner ta en paus och träffa vänner. Ikväll är det hög tid för ett besök till frisören. Jag börjar.. Läs mer


Mangocheesecake på chokladbotten
Botten:
20 gram smör
½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
1 msk sötströ
2/3 msk kakao
Mangofyllning:
100+30 gram mango i bitar
70 gram mascarpone
1 ägg
½-1 msk sötströ
20 gram ljus choklad, sockerfri
Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i en 12-cm springfrom. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter.
Mangofyllning
Mixa samman 100 gram mango (tina mangon först om den är fryst), mascarpone, ägg och sötning. Rör ner ca 30 gram hela mangobitar. Fördela mangosmeten på den förgräddade bottnen. Smält chokladen och ringla över detta. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, eller tills cheesecaken blir fast.

