Hoppa till innehåll

Mangocheesecake på chokladbotten

Jag fullkomligt älskar fredagskvällar (samt lördagar)! Jag känner mig harmonisk, hinner ta en paus och träffa vänner. Ikväll är det hög tid för ett besök till frisören. Jag börjar.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag fullkomligt älskar fredagskvällar (samt lördagar)! Jag känner mig harmonisk, hinner ta en paus och träffa vänner. Ikväll är det hög tid för ett besök till frisören. Jag börjar få en rejäl utväxt. Det som är lite småsurt är att det tar runt tre timmar med färgning, tvätt och klippning! Jag kommer alltså komma hem strax innan åtta, och massor av värdefull bakningstid har gått åt…
 
Jag tänkte fresta med något lite extra lyxigt denna fredagseftermiddag: en mangocheesecake med chokladbotten! Mango passar finfint ihop med choklad. Och cheesecake är givetvis alltid gott. Jag gör min cheesecake på mascarpone, det tycker jag är överlägset godast! Trevlig helg på er alla vänner!
 
 
Mangocheesecake på chokladbotten - Baka Sockerfritt
 

Mangocheesecake på chokladbotten

Botten:
20 gram smör
½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
1 msk sötströ
2/3 msk kakao

Mangofyllning:
100+30 gram mango i bitar
70 gram mascarpone
1 ägg
½-1 msk sötströ
20 gram ljus choklad, sockerfri

Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i en 12-cm springfrom. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter.

Mangofyllning
Mixa samman 100 gram mango (tina mangon först om den är fryst), mascarpone, ägg och sötning. Rör ner ca 30 gram hela mangobitar. Fördela mangosmeten på den förgräddade bottnen. Smält chokladen och ringla över detta. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, eller tills cheesecaken blir fast.

Mangocheesecake på chokladbotten - Baka Sockerfritt
 
 
Mangocheesecake på chokladbotten - Baka Sockerfritt