Hoppa till innehåll
Open navigation

Mangopannacotta

På lördag är det påskafton, och det är därmed högtid att börja tänka på vad man ska bjuda på till påsk! Jag har samlat en hel del påskinspiration när det gäller bakningen, vilken ni.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
På lördag är det påskafton, och det är därmed högtid att börja tänka på vad man ska bjuda på till påsk! Jag har samlat en hel del påskinspiration när det gäller bakningen, vilken ni hittar HÄR. Än har jag dock mer att erbjuda i receptväg, och vill nu dela med mig utav en påskpannacotta gjord på mango. Mango är söt i sig själv och har en sådan härlig mild smak, vilken jag tycker passar perfekt i en krämig pannacotta. Vill man toppar man denna pannacotta med mosad hallon eller Bara Bär (med smak av hallon).
 
Hur ska förresten ni fira påsk? Hemma eller blir ni kanske bortbjudna? Eller inte alls? Bortsett från jul så är jag inget större fan av att fira olika högtider. Visst kan det vara kul att baka något gott och uppmärksamma det här på hemsidan, men något större firande blir det inte alltid. På lördag ska i varje fall jag och min sambo Artur åka iväg till hans pappas landställe och fira påsken där över dagen. Det ska bli mysigt!
 

Mangopannacotta - Baka Sockerfritt
 

Mangopannacotta

1 dl vispgrädde
100 gram mango
½ tsk gelatinpulver +  ½ msk kallt vatten
ev. 1 tsk sötströ

Toppa eventuellt med mosade hallon eller Bara Bär

Blanda kallt vatten med gelatinpulvret och låt stå i ca 5 minuter. Koka upp grädden, och ta bort kastrullen från plattan. Lägg i resterade ingredienser och mixa ihop allt med stavmixer. Fördela i två glas eller dyl. Låt stå i minst fyra timmar i kylskåp.

Mangopannacotta - Baka Sockerfritt