Hoppa till innehåll

Marjas peanut butter cups

Nu tänkte jag visa bilder från fikat jag hade igår. Jag bjöd hit två av mina närmsta vänner (Fanny och Jennifer, som bara ett par gånger fått smaka på mina sockerfria kreationer –.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu tänkte jag visa bilder från fikat jag hade igår. Jag bjöd hit två av mina närmsta vänner (Fanny och Jennifer, som bara ett par gånger fått smaka på mina sockerfria kreationer – skandal!) med anledning till att frossa i bakverk och ha hederligt och underbart tjejsnack! Jag gjorde chokladbollar, min version på peanut butter cup samt Mazarinkaka med banan och choklad (vilket faktiskt är ett gammalt recept som jag har gjort om, och gjort ännu bättre, till Risenta, och därför väntar jag med att dela med mig utav detta recept).
 
Receptet på chokladbollar liknar DETTA chokladbollsrecept som jag gjorde i söndags, till “Halv tre hos mig”-fikat. Så här gjorde jag mina Peanut butter cup:
 
 

Marjas Peanut butter cups – 8 till 10 stycken

Botten:
20 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
1 msk riven kokos
2/3 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
40 gram jordnötssmör

Toppa med:
Ca 80 gram choklad (hälften ljus, hälften mörk)

ev. kokosolja

Botten
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen noga. Tryck ut degen i botten av småbrödsformar (alternativt minimuffinsformar). Grädda mitt i ugnen i ca 10-14 minuter (håll noga koll så de inte blir brända). Låt svalna.

Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.

Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja). Häll först på den ljusa chokladen och därefter den mörka ovanpå kakan och jordnötssmöret. Låt svalna i kylskåp. Ta bort pappret på kakorna.

FY SJUTTON, vad goda de var!!!

Marjas peanut butter cups - Baka Sockerfritt
 
 
Marjas peanut butter cups - Baka Sockerfritt

Mina peanut butter cups! Underbara, och tyvärr redan slut…

Marjas peanut butter cups - Baka Sockerfritt

Mina uppskattade mazarinkaka med banan och choklad! Receptet är väl värt att vänta på.

 
Marjas peanut butter cups - Baka Sockerfritt
 
Chokladbollar rullade i riven kokos.