Hoppa till innehåll

Marsipanägg till påsk!

    Sponsrat samarbete med N!CK’S     Yey, så har äntligen, äntligen påskveckan inletts! Jag vet inte vad ni tycker, men själv anser jag att veckan (förutom eventuellt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Marsipanägg till påsk! - Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK’S
 
 

Yey, så har äntligen, äntligen påskveckan inletts! Jag vet inte vad ni tycker, men själv anser jag att veckan (förutom eventuellt jobb och eventuella barn och andra eventuella åtaganden) ska fyllas med massor av härligt påskpyssel och påskmys! Ett måste att göras är givetvis påskgodis. Och därför kommer jag med ett ypperligt och passande recept högtiden till ära – Marsipanägg!
 
I mitten av varje godisägg finns en rostad mandel, vilken är omsluten av marsipan och doppad i smält N!CK’S choklad utan tillsatt socker. Plus att det blir väldigt fint att dekorera med goda och fina grejor såsom hackade mandlar, torkade bär/ätbara blommor, kokos – och kanske någon glittergrej som man ramlat över i en affär!
 
Jag får ofta frågan över vilken sötning jag använder – och N!CK’S har precis släppt sina varianter som jag fallit för. Här har jag använt N!CK’S Use Like Sugar som är väldigt likt socker till smak, konsistens och användbarhet (1 dl N!CK’S Use Like Sugar = 1 dl strösocker). Rekommenderas!
 
 
Tips: Byt ut den rostade mandeln mot en chokladbit!
 
 
Marsipanägg till påsk! - Baka Sockerfritt
 

 

Marsipanägg – 24 stycken

1/2 dl sötmandlar
4 äggvitor
6 dl mandelmjöl
ca 5 msk N!CK’S Use Like Sugar 
ca 6 droppar bittermandelarom
150 gram N!CK’S dark chocolate
ev. 1 tsk olja 

Dekoration:
ex. riven kokos, hackad choklad, torkade bär
 

Rosta sötmandlar i en torr panna. Rör om med en stekspade så dom inte bränns. Låt svalna. Blanda mandelmjöl med N!CK’S Use Like Sugar och några droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita (tillsätt mer mandelmjöl efter behov om degen blir för lös). Ta en mandel och tryck in i mitten av en marsipanklump och forma till ett litet ägg. Ställ gärna i frys under några minuter för att de ska hårdna en aning. Smält chokladen, gärna med en klick olja, och doppa marsipanäggen försiktigt i detta (använd en gaffel för att doppa med). Dekorera med valfri garnering. Låt stelna och förvara i kyl.

 

 
Marsipanägg till påsk! - Baka Sockerfritt
 
Marsipanägg till påsk! - Baka Sockerfritt
 
Marsipanägg till påsk! - Baka Sockerfritt
 
Marsipanägg till påsk! - Baka Sockerfritt