Hoppa till innehåll

Marsipanägg till påsk

      Vi är mitt i påskveckan och därför tänkte jag passa på att visa ett superekelt påskgodis – marsipanägg! I mitten av varje godis är en rostad Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Marsipanägg till påsk - Baka Sockerfritt
 
 
 
Vi är mitt i påskveckan och därför tänkte jag passa på att visa ett superekelt påskgodis – marsipanägg! I mitten av varje godis är en rostad mandel, men detta går egentligen bra att utesluta om man vill. Marsipanen/mandelmassan görs lätt genom att blanda bland annat mandlemjöl och äggvita, samt smaksätts med lite bittermandelarom. Sist men inte minst så ska det hela såklart doppas i smält choklad!
 
På bilderna har jag dekorerat med alla möjliga härliga och festliga grejor som hackade mandelspån, ätbart “guld”, riven kokos och ätbara blommor.
 
 

Marsipanägg till påsk - Baka Sockerfritt

 

Marsipanägg – 24 stycken

1/2 dl sötmandlar
4 äggvitor
6 dl mandelmjöl
ca 5 msk sockerersättning (här Use Like Sugar)
ca 6 droppar bittermandelarom
150 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
ev. 1 tsk olja 

Dekoration:
ex. riven kokos, hackad choklad, torkade bär

Rosta sötmandlar i en torr panna. Rör om med en stekspade så dom inte bränns. Låt svalna. Blanda mandelmjöl med sockerersättning och några droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita (tillsätt mer mandelmjöl efter behov om degen blir för lös). Ta en mandel och tryck in i mitten av en marsipanklump och forma till ett litet ägg. Ställ gärna i frys under några minuter för att de ska hårdna en aning. Smält chokladen, gärna med en klick olja, och doppa marsipanäggen försiktigt i detta (använd en gaffel för att doppa med). Dekorera med valfri garnering. Låt stelna och förvara i kyl.


Marsipanägg till påsk - Baka Sockerfritt