Hoppa till innehåll

Marsipanbröd (utan tillsatt socker)

    Små söta marsipanbröd är ett av dom bästa julgodisarna om ni frågar mig! Speciellt som jag är tokig i marsipan och mandelmassa (kan lätt äta det precis som det är). Receptet.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Marsipanbröd (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt

 
 

Små söta marsipanbröd är ett av dom bästa julgodisarna om ni frågar mig! Speciellt som jag är tokig i marsipan och mandelmassa (kan lätt äta det precis som det är). Receptet är lättgjort vilket såklart är tacksamt så här dan före dan före doparedan när det så ofta är mycket att göra.

Tips: Är massan för “blöt” kan mer mandelmjöl tillsättas (och tvärtom, om den skulle bli för hård, tillsätts lite mer äggvita). Jag använder en choklad utan tillsatt socker, men det går givetvis bra att använda en “vanlig” mörk choklad.

 

Marsipanbröd (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt

 

Marsipanbröd – 6 till 8 stycken

2 äggvitor
3 dl mandelmjöl
ca 4 msk sukrin melis (florsötning) 
ca 3 droppar bittermandelarom

60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

Blanda mandelmjöl med sukrin melis och ett par droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita. Tillsätt mer mandelmjöl efter behov om degen blir för lös. Forma små avlånga bitar av degen. Smält chokladen och doppa bitarna försiktigt i detta. Låt stelna. Förvaras i kylskåp.

 

 

Marsipanbröd (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
Marsipanbröd (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt