Marsipanbröd
Här vill jag tipsa om ett supergott godis som jag tycker passar perfekt under höst och vinter – marsipanbröd! Kanske tycker du (precis som jag) att marsipan/mandelmassa är toppen, är dessa.. Läs mer

Här vill jag tipsa om ett supergott godis som jag tycker passar perfekt under höst och vinter – marsipanbröd! Kanske tycker du (precis som jag) att marsipan/mandelmassa är toppen, är dessa godbitar minst sagt ett måste. De är väldigt lätta att göra dessutom, vilket så klart är ett stort plus. Jag är så glad över att det är så lätt att göra en hälsosam variant av marsipanbröd!
Tips: Är massan för “blöt” kan mer mandelmjöl tillsättas (och tvärtom, om den skulle bli för hård, tillsätts lite mer äggvita). Jag använder en choklad utan tillsatt socker*, men det går givetvis bra att använda en “vanlig” mörk choklad.
*Inlägget innehåller annonslänkar från Bodystore
Marsipanbröd – 6 till 8 stycken
2 äggvitor
3 dl mandelmjöl
ca 4 msk sukrin melis (florsötning)
ca 3 droppar bittermandelarom
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker*
Blanda mandelmjöl med sukrin melis och ett par droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita. Tillsätt mer mandelmjöl efter behov om degen blir för lös. Forma små avlånga bitar av degen. Smält chokladen och doppa bitarna försiktigt i detta. Låt stelna. Förvaras i kylskåp.