Hoppa till innehåll

Marsipangodis doppade i choklad

Jag fick ett sug efter mina marsipanbröd/marsipangodis här om dagen. Kanske inte så konstigt för jag tycker mandelmassa/marsipan är så gott! Jag kan liksom peta ut mandelmassan ur semlor, och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag fick ett sug efter mina marsipanbröd/marsipangodis här om dagen. Kanske inte så konstigt för jag tycker mandelmassa/marsipan är så gott! Jag kan liksom peta ut mandelmassan ur semlor, och äta mandelmassa helt som den är. Mmm… Tur att det är så lätt att göra det hälsosamt!
 
Jag körde på mitt ursprungliga recept på marsipanbröd (som ni kan se nedan). Dock gjorde jag misstaget att använda jättestora ägg, vilket ledde till att massan blev något för lös. De blev därför svåra att doppa i den smälta chokladen och de första jag gjorde såg ut ungefär som om en tvååring hade gjort dom. Lite svettigt eftersom jag ju så klart ville fota marsipanbröden också. Jag blandade i lite mer mandelmjöl i resten, och det gick därmed lite bättre. Det är förstås smaken som är det vikitgaste, och inte utseendet (i varje fall om de inte ska fotas). Men mitt tips är i alla fall att tillsätta mer mandelmjöl om massan blir svår att hantera.
 
Använd gärna choklad utan tillsatt socker, men det går finfint att använda “vanlig” 70%-choklad om man vill.
 
 
 
 
Marsipangodis doppade i choklad - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Marsipanbröd – 6 till 8 stycken

2 äggvitor
3 dl mandelmjöl
ca 4 msk sukrin melis 
ca 3 droppar bittermandelarom

60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker 

Blanda mandelmjöl med sukrin melis och ett par droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita. Tillsätt mer mandelmjöl efter behov om degen blir för lös. Forma små avlånga bitar av degen. Smält chokladen och doppa bitarna försiktigt i detta. Låt stelna.

 
 
 
 
Marsipangodis doppade i choklad - Baka Sockerfritt
 
Marsipangodis doppade i choklad - Baka Sockerfritt
 
Marsipangodis doppade i choklad - Baka Sockerfritt
 
Marsipangodis doppade i choklad - Baka Sockerfritt