Mascarponecheesecake med mango
Ibland (typ alltid) kan jag bli något irriterad på vår handledare. Denna gång byter han tid igen för vårt skype-möte (ja, vi har skype istället för vanliga handlarmöten!), men det är.. Läs mer


Mascarponecheesecake med mango
Botten:
25 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
Mangofyllning:
60 gram mango (jag använder frysta bitar som fått tina)
1 ägg
2/5 dl vispgrädde
60 gram mascarpone
½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
Botten
Sätt ugen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till en deg. Smöra och bröa kanterna på en liten springform (12 cm i diameter) med nötmjöl. Tryck ut degen i bottnen. Grädda i mitt i ugnen i 10 minuter.
Mangofyllning
Lägg alla ingredienser i en bunke med höga kanter eller motsvarande och mixa alla ingredienser (jag använder en stavmixer). Fördela mangofyllningen på den gräddade bottnen och fortsätt grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna och stå till sig i minste ett par timmar (gärna över natten).