Hoppa till innehåll

Mascarponecheesecake med mango

Ibland (typ alltid) kan jag bli något irriterad på vår handledare. Denna gång byter han tid igen för vårt skype-möte (ja, vi har skype istället för vanliga handlarmöten!), men det är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ibland (typ alltid) kan jag bli något irriterad på vår handledare. Denna gång byter han tid igen för vårt skype-möte (ja, vi har skype istället för vanliga handlarmöten!), men det är ändå okej då vi ändå fick lite förvarning. Däremot fick vi aldrig veta faktiskt när mötet skulle ske, bara att det kommer vara någon gång på eftermiddagen idag (torsdag). Klockan elva idag kände jag till slut att jag ändå blev jag tvungen att maila och fråga, och först vid tolv samma dag (dvs idag) fick vi svar. Kul att få veta bara någon timme innan mötet kunde ha varit! Jag spenderade i alla fall väntetiden med att kolla runt efter jobb (hittade inget nytt) och baka (mums).
 
I mina bakverk byter jag ofta ut crème fraiche eller crème cheese mot mascarpone. Jag tycker just att mascarpone passar bra i bakverk, då det har en så mild smak och konsistensen är tjock, mjuk och krämig! I nedanstående recept har jag bakat en cheesecake med just mascarpone. Smaken på cheesecaken är också lite annorlunda, jag har nämligen mixat mangobitar i fyllningen! Detta är en riktigt mild och mjuk kaka!
 
 
Mascarponecheesecake med mango - Baka Sockerfritt

 

Mascarponecheesecake med mango

Botten:            
25 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Mangofyllning:
60 gram mango (jag använder frysta bitar som fått tina)
1 ägg
2/5 dl vispgrädde
60 gram mascarpone
½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Botten
Sätt ugen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till en deg. Smöra och bröa kanterna på en liten springform (12 cm i diameter) med nötmjöl. Tryck ut degen i bottnen. Grädda i mitt i ugnen i 10 minuter.

Mangofyllning
Lägg alla ingredienser i en bunke med höga kanter eller motsvarande och mixa alla ingredienser (jag använder en stavmixer). Fördela mangofyllningen på den gräddade bottnen och fortsätt grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna och stå till sig i minste ett par timmar (gärna över natten).

Mascarponecheesecake med mango - Baka Sockerfritt