Hoppa till innehåll

Matmuffins med falafel och spenat

Matmuffins är gott och mättande och passar perfekt till mellis! Utmärkt att ta med sig när man är på språng! Här är en vegetarisk matmuffin med spenat och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Cupcakes & Muffins, GI
Portioner: 4 stycken
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

  • 20 gram smör
  • ½ dl mandelmjöl
  • 2 msk pofier
  • 40 gram keso
  • 1 msk vispgrädde
  • 40 gram ost
  • 20 gram fjällbrynt kanatrellost eller annan vanlig ost
  • 3 stycken falafel
  • 2 ”nystan” fryst spenat eller motsvarande färsk
  • 1 krm salt
  • 1/4 tsk bikarbonat

Instruktioner

  • Smält smöret
  • Stek tre stycken falaflar.
  • Stek/koka spenaten tillsammans med lite vatten tills den är ätklar
  • Blanda mandelmjöl, pofiber, salt och bikarbonat i en bunke. Riv valfri ost (gärna smakrik) och blanda ner detta i "mjölet", tillsammans med keso, vispgrädde, det smälta smöret och kantarellosten (eller lite extra av den tidigare osten).
  • Mosa falafeln lite och blanda ner i smeten tillsammans med spenaten. Fördela i fyra muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 175 grder i ca 12-14 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!