Hoppa till innehåll

Tankar om mat och ekonomi

Jag är en riktig matälskare. Det kanske ni har märkt? Jag är en sådan person som har lagt nästan lika mycket på ett restaurangbesök som på en resa. Jag ser det som en upplevelse, inte bara.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag är en riktig matälskare. Det kanske ni har märkt? Jag är en sådan person som har lagt nästan lika mycket på ett restaurangbesök som på en resa. Jag ser det som en upplevelse, inte bara ren föda. Därför kanske det inte heller är speciellt konstigt att en stor del av min inkomst går åt till just mat (man kan nog jämförda den med min bostadskostnad). För mig är mat en väldigt viktig och stor del utav livet! Personligen föredrar jag kvalité framför kvantitet, och vill att den mat jag äter ska vara bra. Exempelvis väljer jag ofta ekologiskt och/eller närodlat, även om det kostar några kronor extra (däremot kanske jag inte gör det om prisskillnaden blir superstor). 

Dock är jag en riktig ekonom till sinnet, och tycker därför heller inte om att slösa! Maten ska helt enkelt vara prisvärd. Det är alltså okej för mig att lägga pengar på mat, men då ska jag få något för det också. Går det att även spara och få ner priset på maten man köper (till samma kvalité), blir nog få gladare än jag. Därför kommer jag med några bra tankar i detta inlägg, som jag skriver tillsammans med Sevenday. Jag handlar ofta på ett och samma ställe och ser där till att ha ett bankkort knutet till just denna typ av mataffär. På detta vis kan jag få både bonus och bra rabatter, framförallt på det jag handlar mest frekvent. Sedan ser jag då och då/jag vet om att det finns vissa butiker med bra erbjudande, och då tycker jag att det absolut kan vara värt att åka förbi just detta ställe någon gång (eller be Artur köpa om han är i närheten), även om det inte är den butik som ligger närmast. Exempelvis vet jag en Ica-butik som har väldigt prisvärd dessertost (jag längtar förresten till jag kan äta brie igen!), och en annan som har billiga mandlar som jag brukat baka med.

Något som jag i princip alltid gör innan jag ska gå och handla lite mer är att skriva inköpslistor. Detta för att jag inte ska glömma att inhandla något (det är liksom inte helt lätt att hålla över tjugo produkter i huvudet), och även för att jag inte ska köpa något onödigt. Sedan kan det givetvis hända att jag hittar något i butiken som jag vill ha och som inte finns med på min lista, men listan gör att jag inte planlöst går och plockar på mig saker. Dessutom slänger jag bort väldigt lite mat, vilket givetvis är en pengasparare i sig! Bra för miljön är det också.

 

Tankar om mat och ekonomi - Baka Sockerfritt
  
Tankar om mat och ekonomi - Baka Sockerfritt
 
 Ett par bilder tagna från restaurang besök. Den översta från Frantzén, den undre från Ekstedt.

Inlägget skrivet i samband med Sevenday.