Hoppa till innehåll

Mazarinbollar

Det här är en lite annorlunda småkaka – de är nämligen runda kulor i sitt format! Jag älskar dessa kakor för de är både lättbakade och har en sådan ljuvlig Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Det här är en lite annorlunda småkaka – de är nämligen runda kulor i sitt format! Jag älskar dessa kakor för de är både lättbakade och har en sådan ljuvlig mandel/mazarinsmak (bittermandel). Receptet kräver enbart fyra ingredienser, men denna gång valde jag att lägga till lite grovhackad choklad i kaksmeten. Det passade väldigt bra! Gillar man mandelmassa så tror jag att man gillar dessa mazarinbollar. De är på riktigt överraskande goda! Detta kommer jag minst sagt göra många gånger igen.

Hoppas ni alla får en underbar fredag och helg! Själv planerar jag att bruncha med en vän och ta igen lite tid med hela familjen. Det är knappt så jag hinner umgås alls med min man!

 

Mazarinbollar - Baka Sockerfritt

 

Mazarinbollar – 6 stycken

1 äggvita

ca 1 2/3 dl mandelmjöl
2-3 droppar bittermandelarom
1 ½ msk sötningsströ
ev. 10 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser noga. Blir degen för lös, tillsätt mer mandelmjöl, och om den är för hård tillsätts mer äggvita (degen sla vara lätthanterlig och inte kladda speciellt mycket). Om önskas tillsätts hackad choklad i degen. Rulla degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna. Doppa/toppa eventuellt i smält choklad!

 

  

Mazarinbollar - Baka Sockerfritt

Mazarinbollar - Baka Sockerfritt

Mazarinbollar - Baka Sockerfritt

Mazarinbollar - Baka Sockerfritt