Hoppa till innehåll

Mazarinbrownie, utan tillsatt socker

        Mazarinbrownie – mazarinkaka och brownie i en och samma kaka! Det blir liksom både toppengott och fint. Knappt krångligare än en enkel kaka, då det är samma.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mazarinbrownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Mazarinbrownie – mazarinkaka och brownie i en och samma kaka! Det blir liksom både toppengott och fint. Knappt krångligare än en enkel kaka, då det är samma grundsmet som bara smaksätts olika – en del av smeten med kakao och den andra med bittermandelarom. Dessutom toppade jag här mazarinbrownien med smält choklad – men går att utesluta. Fast jag tycker verkligen det blir extra tjusigt! 
 
Tips: Öka receptet med ca 50% för att använda en ca 1.5 liters brödform.
 
 
Mazarinbrownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 

Mazarinbrownie, utan tillsatt socker – 5 till 6 bitar

ägg
65 gram smör
2 ½ dl mandelmjöl
½ dl mjölk
½ dl sockerersättning
½ dl kokosmjöl
1 – 1 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
4 droppar bittermandelarom

Toppa gärna med smält choklad (utan tillsatt socker)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser förutom kakao och bittermandelarom och rör ner smält smör, ägg och mjölk. Ta undan ca hälften av smeten och smaksätt den ena med kakao, och den andra med bittermandel. Fördela först den ljusa smeten i liten brödform, ca 8X18 cm, klädd med bakpltåspapper, och därefter chokladmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. När kakan svalnat toppas den med fördel med ett lager smält choklad.

 

 

Mazarinbrownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Mazarinbrownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt