Hoppa till innehåll
Open navigation

Mazarinbrownie

        Jag har ett rätt gammalt recept jag gillar – Mazarinkladdkaka. Det är en mazarinkaka och en kladdkaka i ett! Jag tycker om den så pass mycket att jag testade att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mazarinbrownie - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag har ett rätt gammalt recept jag gillar – Mazarinkladdkaka. Det är en mazarinkaka och en kladdkaka i ett! Jag tycker om den så pass mycket att jag testade att göra en ny variant på den. Det fick bli en mazarinbrownie denna gång! Precis som sin föregångare är den i två lager, där ett av lagrena är med smak av mazarin och det andra i choklad. Jag valde att toppa mazarinbrownien med smält choklad, men det är en smaksak. Jag tycker i alla fall att det blir både extra gott och extra snyggt!
 
Tips: Öka receptet med ca 50% för att använda en ca 1.5 liters brödform.
 
 
Mazarinbrownie - Baka Sockerfritt
 
 
 

Mazarinbrownie, utan tillsatt socker – 5 till 6 bitar

ägg
65 gram smör
2 ½ dl mandelmjöl
½ dl mjölk
½ dl sockerersättning
½ dl kokosmjöl
1 – 1 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
4 droppar bittermandelarom

Toppa gärna med smält choklad (utan tillsatt socker)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser förutom kakao och bittermandelarom och rör ner smält smör, ägg och mjölk. Ta undan ca hälften av smeten och smaksätt den ena med kakao, och den andra med bittermandel. Fördela först den ljusa smeten i liten brödform, ca 8X18 cm, klädd med bakpltåspapper, och därefter chokladmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. När kakan svalnat toppas den med fördel med ett lager smält choklad.

 
 
 
Mazarinbrownie - Baka Sockerfritt

 
Mazarinbrownie - Baka Sockerfritt
 
Mazarinbrownie - Baka Sockerfritt