Mazarincheesecake med jordgubbssmak
Glad fredag på er alla! Hoppas ni har haft en fin vecka hittills, och att ni fått njuta av det fina vädret! Som föräldraledig är det lätt hänt att man är ute en del, och så är fallet även.. Läs mer


Mazarincheesecake med jordgubbssmak
Botten:
15 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sötströ
½ krm vaniljpulver
Fyllning:
1 stort ägg
100 gram mascarpone
40 gram jordgubbar, frysta
½ -1 msk sötströ
2 droppar bittermandelarom
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser. Tryck ut i bottnen av en 12-cm springform. Förgrädda i ca 5 minuter.
Fyllning
Tina jordgubbarna. Lägg resterande ingredienser i en bunke och vispa med elvisp till en slät konsistens. Mosa jordgubbarna och blanda med 1-2 msk av fyllningen. Häll först mazarinfyllningen ovanpå bottnen, och därefter jordgubbsfyllningen. Rör runt lite så att det blandas något/bildas ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter. Låt stelna/svalna helt.



