Hoppa till innehåll

Mazarincheesecake med jordgubbssmak

Glad fredag på er alla! Hoppas ni har haft en fin vecka hittills, och att ni fått njuta av det fina vädret! Som föräldraledig är det lätt hänt att man är ute en del, och så är fallet även.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glad fredag på er alla! Hoppas ni har haft en fin vecka hittills, och att ni fått njuta av det fina vädret! Som föräldraledig är det lätt hänt att man är ute en del, och så är fallet även för mig. Det blir en del promenader och lek på gården.
 
Förutom att vara utomhus spenderar jag minst lika mycket tid i köket. Både för att experimentera fram nya bakverk (inte lika mycket för att laga mat…) och för att det är vid köksbordet jag också jobbar. Mitt senaste bakexperiment, ett lyckat sådant dessutom, är denna fina, somriga jordgubbscheesecake. En riktigt härlig skapelse där jag kombinerar två smaker jag tycker så mycket om – mazarin och jordgubb.
 
I mina cheesecakes brukar jag ofta använda mascarpone som bas, då detta har en mjuk och tjock konsistens och mild och rund smak. Jag har nämligen svårt för att baka med sträva och syrliga smaker (såsom jag tycker att cream cheese faktiskt har). Det går säkerligen bra att använda cream cheese eller créme fraiche istället för den som önskar.
 
Om du är sugen på fler bakverk i samma anda, rekommenderar jag dig att spana in min blåbärscheesecake och chokladcheesecake!
 
 
 
 
Mazarincheesecake med jordgubbssmak - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Mazarincheesecake med jordgubbssmak

Botten:
15 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sötströ
½ krm vaniljpulver 

Fyllning:
1 stort ägg
100 gram mascarpone
40 gram jordgubbar, frysta
½ -1 msk sötströ
2 droppar bittermandelarom


Botten

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser. Tryck ut i bottnen av en 12-cm springform. Förgrädda i ca 5 minuter.

Fyllning
Tina jordgubbarna. Lägg resterande ingredienser i en bunke och vispa med elvisp till en slät konsistens. Mosa jordgubbarna och blanda med 1-2 msk av fyllningen. Häll först mazarinfyllningen ovanpå bottnen, och därefter jordgubbsfyllningen. Rör runt lite så att det blandas något/bildas ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter. Låt stelna/svalna helt.

 
 
 
 
Mazarincheesecake med jordgubbssmak - Baka Sockerfritt
 
Mazarincheesecake med jordgubbssmak - Baka Sockerfritt
 
Mazarincheesecake med jordgubbssmak - Baka Sockerfritt
 
Mazarincheesecake med jordgubbssmak - Baka Sockerfritt