Hoppa till innehåll

Mazariner med hallon

En dag kvar, sen är det helg. Som jag ser fram emot detta! Det är minst sagt välbehövligt med ett par lediga dagar, efter en hittills ganska fullspäckad och hektisk vecka. I helgen kanske det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En dag kvar, sen är det helg. Som jag ser fram emot detta! Det är minst sagt välbehövligt med ett par lediga dagar, efter en hittills ganska fullspäckad och hektisk vecka. I helgen kanske det till och med bli lite poddande, om vi har tur. Det var länge sen sist, men det tar ärligt talat mycket energi och tid, så det blir inte så ofta som jag skulle ha velat.
 
Nu till receptet för dagen! Jag vill fresta er med mazariner, toppade med hallon. Förutom choklad, så är nog mazarinsmaken (mandel/bittermandelsmaken) en av de godaste jag vet. Den passar dessutom fantatsiskt underbart bra med hallon. Så jag har gjort ett antal recept med just smakerna mazarin och hallon, och detta mazarinrecept är en riktig höjdare. Rätt så lätt att göra är det också. I fyllningen har jag även med banan, ljuvligt!
 
 
Mazariner med hallon - Baka Sockerfritt
 

Mazariner 
– 10 stycken

Deg: 
60 g smör
2 ¼ dl mandelmjöl 
4 ½ msk pofiber 
3 msk sötströ

Fyllning: 
2 ägg
1 stor banan
1 dl mandelmjöl
3 msk sötströ
2 msk pofiber
2 msk kokosmjöl
ca 6 droppar bittermandelarom
1 tsk bakpulver

Topping: 
Hallon
2 tsk sötströ

Deg 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar. Förgrädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Fyllning
Mixa samman alla ingredienser och fördela i de förgräddade formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Topping
Mosa hallon tillsammans med sötning efter smak. Fördela på de kalla mazarinerna.

 
Mazariner med hallon - Baka Sockerfritt