Mazarinkaka med banan och choklad
Som jag tidigare skrev så har två nya recept som jag gjort till Risenta nu publicerats, varav en av dom är “Mazarinkaka med Läs mer


Mazarinkaka med banan och choklad
100 gram mogen banan
35 gram smör
1 ägg
1 msk vispgrädde
1 dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl
1 ½ msk kokosmjöl
½ dl sötströ
2 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
ca 3 droppar bittermandelarom
Choklad att bre på kakan (ca 40 gram)
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mosa bananen. Blanda de torra ingredienserna och rör därefter ner mosad banan, ägg, smält smör, grädde och arom. Klä en liten fyrkantig form (12X15 cm) med aluminiumfolie och häll ner smeten i denna. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter tills den är fast (känn med en sticka). Smält choklad och fördela på kakan (varva gärna ljus och mörk choklad). Skär kakan i rutor.