Hoppa till innehåll

Mazarinkaka med banan och choklad

Som jag tidigare skrev så har två nya recept som jag gjort till Risenta nu publicerats, varav en av dom är “Mazarinkaka med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Som jag tidigare skrev så har två nya recept som jag gjort till Risenta nu publicerats, varav en av dom är “Mazarinkaka med banan och choklad”. Detta är en av mina favoritbakverk och som jag länge pratat mig varm om. Så ni kanske kan förstå att jag längtat efter att få publicera receptet – vilket jag gör här nedan! Äntligen!
 
Jag hoppas att ni har en bra lördag so far. Det har i varje fall jag haft! Jag spenderade en stor del av gårdagskvällen med att baka till dagens eftermiddagsfika som jag hade med mina föräldrar och systers familj. Det var så klart jättemysigt, och det blev även ett par nya recept som jag vill, och kommer att, dela med mig utav. Men det får bli en annan dag!
 
 
Mazarinkaka med banan och choklad - Baka Sockerfritt


Mazarinkaka med banan och choklad

100 gram mogen banan
35 gram smör
1 ägg
1 msk vispgrädde
1 dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl
1 ½ msk kokosmjöl
½ dl sötströ
2 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
ca 3 droppar bittermandelarom

Choklad att bre på kakan (ca 40 gram)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mosa bananen. Blanda de torra ingredienserna och rör därefter ner mosad banan, ägg, smält smör, grädde och arom. Klä en liten fyrkantig form (12X15 cm) med aluminiumfolie och häll ner smeten i denna. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter tills den är fast (känn med en sticka). Smält choklad och fördela på kakan (varva gärna ljus och mörk choklad). Skär kakan i rutor.

Mazarinkaka med banan och choklad - Baka Sockerfritt