Mazarinkaka med blåbär
Har ni kanske mängder av blåbär i frysen från sommaren? Eller helt enkelt kanske bara är jädrans sugen på en fräsig blåbärskaka? Då kommer jag här med ett utmärkt tips på vad ni ska.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0191_2_57cf009cddf2b354a1dc26f7.jpg)
![Mazarinkaka med blåbär - Baka Sockerfritt Mazarinkaka med blåbär - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0191_2_57cf009cddf2b354a1dc26f7.jpg)
Mazarinkaka med blåbär
2 ägg
30 gram blåbär
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk havremjöl
2 msk sötströ
2 msk kokosmjöl
2 msk kokosolja
2 msk vatten
1 msk pofiber
1 tsk bakpulver
ca 5 droppar bittermandelarom
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja. Vispa sötning, arom och ägg pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i detta. Tillsätt olja och vatten. Rör till sist ner bären försiktigt (tina om de har varit frysta). Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills kakan har blivit fast.
![Mazarinkaka med blåbär - Baka Sockerfritt Mazarinkaka med blåbär - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0194_57cf00e22a6b222df556f763.jpg)
![Mazarinkaka med blåbär - Baka Sockerfritt Mazarinkaka med blåbär - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0202_57cf00f69606ee2462e42d11.jpg)