Hoppa till innehåll

Mazarinkaka med blåbär

Har ni kanske mängder av blåbär i frysen från sommaren? Eller helt enkelt kanske bara är jädrans sugen på en fräsig blåbärskaka? Då kommer jag här med ett utmärkt tips på vad ni ska.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Har ni kanske mängder av blåbär i frysen från sommaren? Eller helt enkelt kanske bara är jädrans sugen på en fräsig blåbärskaka? Då kommer jag här med ett utmärkt tips på vad ni ska baka! Vad sägs om en sockerkaksliknande kaka med blåbär (mejerifri)? Som dessutom är smaksatt med lite bittermandelarom och därför får den klassiska mazarinsmaken? Förövrigt är smaksättningen “mazarin” så god att kombinera med olika typer av bär. Kakan serveras eventuellt med någon typ av grädde (vanlig/kokos/cashewgrädde). 
 
 
 
 

Mazarinkaka med blåbär - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Mazarinkaka med blåbär

2 ägg
30 gram blåbär
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk havremjöl
2 msk sötströ
2 msk kokosmjöl

2 msk kokosolja
2 msk vatten
1 msk pofiber
1 tsk bakpulver
ca 5 droppar bittermandelarom

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja. Vispa sötning, arom och ägg pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i detta. Tillsätt olja och vatten. Rör till sist ner bären försiktigt (tina om de har varit frysta). Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills kakan har blivit fast.

 
 
 
 

Mazarinkaka med blåbär - Baka Sockerfritt
 
Mazarinkaka med blåbär - Baka Sockerfritt