Hoppa till innehåll

Mazarinkaka med blåbär, mejerifri

Känner även ni att ni är supersugna på att baka med olika slags fräscha bär? Det känns lite som om jag vill passa på när (typ) sommaren äntligen är här! Får jag då föreslå.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Känner även ni att ni är supersugna på att baka med olika slags fräscha bär? Det känns lite som om jag vill passa på när (typ) sommaren äntligen är här! Får jag då föreslå en sockerkaksliknande kaka med blåbär som dessutom är utan mejeriprodukter? Denna blåbärskaka är smaksatt med lite bittermandelarom och får därmed den klassiska “mazarinsmaken”. Förövrigt är smaksättningen “mazarin” så god att kombinera med olika typer av bär. Kakan serveras för den som vill med någon typ av grädde (vanlig/kokos/cashewgrädde). 

 
 
 
Mazarinkaka med blåbär, mejerifri - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Mazarinkaka med blåbär

2 ägg
30 gram blåbär
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk havremjöl
2 msk sötströ
2 msk kokosmjöl
2 msk kokosolja
2 msk vatten
1 msk pofiber
1 tsk bakpulver
ca 5 droppar bittermandelarom

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja. Vispa sötning, arom och ägg pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i detta. Tillsätt olja och vatten. Rör till sist ner bären försiktigt (tina om de har varit frysta). Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills kakan har blivit fast.

 
 
 
 
Mazarinkaka med blåbär, mejerifri - Baka Sockerfritt
 
Mazarinkaka med blåbär, mejerifri - Baka Sockerfritt