Mazarinkaka med dadlar och jordnötssmul
En god kaka med olika spännande smakkombinationer! Bottnen består av en mazarinkaka, vilken är toppad med en dadelcrème. Detta är i sin tur toppad med "smul" bestående av en del av degen till.. Läs mer

En god kaka med olika spännande smakkombinationer! Bottnen består av en mazarinkaka, vilken är toppad med en dadelcrème. Detta är i sin tur toppad med "smul" bestående av en del av degen till bottnen samt jordnötter. En himlans god kombination kan jag säga, om än något otippad! Dadelcrèmen går bra att byta ut mot exempelvis mosade dadlar, eller något annat om så önskas!
45 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
Botten:
- 30 gram smör
- 1 äggula
- 1½ dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 2 msk pofiber
- 2 msk riven kokos
- 1-2 msk sötströ
- ½ tsk bakpulver
- 1-2 krm vaniljpulver
- 3 droppar bitermandelarom
Fyllning:
- Valfri mängd dadelcrème/dadelsirap/mosade dadlar 75 gram dadelcrème
Smul:
- 20 gram salta jordnötter
- ½ tsk sötströ
Instruktioner
- Botten: , Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till sist arom, smör och ägg och blanda noga
- Klä en 10X15 cm form med aluminiumfolie och tryck ut ¾ del av degen i denna
- Fyllning: , Bred dadelcrèmen på bottnen
- Smul:, Grovhacka salta jordnötter och blanda detta samt sötning i den kvarvarande delen av degen.
- Smula över detta på kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!