Mazarinkaka med kaffetopping
Mazarinsmaken (dvs. bittermandelarom) är underbart god och passar.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/06/IMG_1112.jpg)
Mazarinsmaken (dvs. bittermandelarom) är underbart god och passar mycket bra med flertalet andra smaker. Choklad till exempel. I denna mazarinkaka vilar en saftig mazarinfyllning på en hårdare “kakliknande” chokladbotten, som till sist är toppad med en kaffetopping besående av krämig mascarpone.
40 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3
Ingredienser
Botten:
- 15 gram rumsvarmt smör
- ½ dl mandelmjöl
- 1 msk riven kokos
- 1 msk hasselnötsmjöl
- ¾ msk sockerersättning
- ¾-1 tsk kakao
Mazarinfyllning:
- 25 gram smör
- 1 st ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 1 tsk kokosmjöl
- 1 ½ msk sockerersättning
- ½ krm vaniljpulver
- ca 1 droppe bittermandelarom
Kaffetopping:
- 20 gram smör
- 40 gram mascarpone
- ½ msk sockerersättning
- ½ krm vaniljpulver
- 1 tsk hett vatten
- ½-1 krm snabbkaffepulver
Instruktioner
Botten:
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna och blanda till sist ner det rumsvarma smöret.
- Tryck ut degen i botten av en 12 cm springform. Förgrädda mitt i ugnen i ca 5 minuter
Mazarinfyllning:
- Smält smöret
- Blanda de torra ingredienserna med varandra
- Häll över smeten ovanpå bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Låt svalna
Kaffetopping:
- Blanda hett vatten och kaffepulver.
- Värm smöret mjukt och blanda därefter noga med mascarpone så inga klumpar finns kvar
- Tillsätt kaffe, sötströ och vaniljpulver
- Fördela kaffetoppingen ovanpå kakan.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!