Hoppa till innehåll

Mazarinkaka med kaffetopping

Mazarinsmaken (dvs. bittermandelarom) är underbart god och passar.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Mazarinsmaken (dvs. bittermandelarom) är underbart god och passar mycket bra med flertalet andra smaker. Choklad till exempel. I denna mazarinkaka vilar en saftig mazarinfyllning på en hårdare “kakliknande” chokladbotten, som till sist är toppad med en kaffetopping besående av krämig mascarpone.

40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Botten:

Mazarinfyllning:

Kaffetopping:

Instruktioner

Botten:

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna och blanda till sist ner det rumsvarma smöret.
  • Tryck ut degen i botten av en 12 cm springform. Förgrädda mitt i ugnen i ca 5 minuter

Mazarinfyllning:

  • Smält smöret
  • Blanda de torra ingredienserna med varandra
  • Tillsätt ägg, smör och bittermandelarom och blanda noga
  • Häll över smeten ovanpå bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Låt svalna

Kaffetopping:

  • Blanda hett vatten och kaffepulver.
  • Värm smöret mjukt och blanda därefter noga med mascarpone så inga klumpar finns kvar
  • Tillsätt kaffe, sötströ och vaniljpulver
  • Fördela kaffetoppingen ovanpå kakan.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!