Hoppa till innehåll
Open navigation

Mazarinkaka med kaffetopping

Jag har bakat med smaken mazarin (dvs. bittermandelarom) igen! Den är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har bakat med smaken mazarin (dvs. bittermandelarom) igen! Den är så underbart god och passar mycket bra med flertalet andra smaker. Choklad till exempel. Denna mazarinkaka liknar min “mazarinkladdkaka“, men har ändå stora olikheter. Här vilar en saftig mazarinfyllning på en hårdare “kakliknande” chokladbotten, och är till sist toppas med en kaffetopping besående av krämig mascarpone.
 
  Mazarinkaka med kaffetopping - Baka Sockerfritt


Mazarinkaka med kaffetopping

Botten:
15 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl
¾ msk sötströ
¾ tsk – 1 tsk kakao

Mazarinfyllning:
25 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
1 ½ msk sötströ
½ krm vaniljpulver
ca 1 droppe bittermandelarom

Kaffetopping:
20 gram smör
40 gram mascarpone
½ msk sötströ
½ krm vaniljpulver
1 tsk hett vatten
½-1 krm snabbkaffepulver

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna och blanda till sist ner det rumsvarma smöret. Tryck ut degen i botten av en 12 cm springform. Förgrädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

Mazarinfyllning
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Tillsätt ägg, smör och bittermandelarom och blanda noga. Häll över smeten ovanpå bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Låt svalna.

Kaffetopping
Blanda hett vatten och kaffepulver. Värm smöret mjukt och blanda därefter noga med mascarpone så inge klumpar finns kvar. Tillsätt kaffe, sötströ och vaniljpulver. Fördela kaffetoppingen ovanpå kakan. 

  
Mazarinkaka med kaffetopping - Baka Sockerfritt