Mazarinkaka med kaffetopping
Jag har bakat med smaken mazarin (dvs. bittermandelarom) igen! Den är.. Läs mer


Mazarinkaka med kaffetopping
Botten:
15 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl
¾ msk sötströ
¾ tsk – 1 tsk kakao
Mazarinfyllning:
25 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
1 ½ msk sötströ
½ krm vaniljpulver
ca 1 droppe bittermandelarom
Kaffetopping:
20 gram smör
40 gram mascarpone
½ msk sötströ
½ krm vaniljpulver
1 tsk hett vatten
½-1 krm snabbkaffepulver
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna och blanda till sist ner det rumsvarma smöret. Tryck ut degen i botten av en 12 cm springform. Förgrädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Mazarinfyllning
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Tillsätt ägg, smör och bittermandelarom och blanda noga. Häll över smeten ovanpå bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Låt svalna.
Kaffetopping
Blanda hett vatten och kaffepulver. Värm smöret mjukt och blanda därefter noga med mascarpone så inge klumpar finns kvar. Tillsätt kaffe, sötströ och vaniljpulver. Fördela kaffetoppingen ovanpå kakan.
