Mazarinkaka med protein
Nu är det full rulle med uppsatsen. Då en hel del genomgående förändringar måste göras, måste det ske ganska fort, eftersom det faktiskt bara är lite drygt två veckor kvar! Det.. Läs mer


Mazarinkaka med protein
Mazarinkaka:
20 gram smör
1 ägg
2 msk vispgrädde
1 dl mandelmjöl
3 msk bake protein
½ msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
2½ msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ca 3 droppar bittermandelarom
Blåbärtopping:
70 gram blåbär (frysta)
1 msk vispgrädde
ca 2 tsk sötströ
Mazarinkaka
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med varandra och tillsätt bittermandelarom, ägg, vispgrädde och det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad springform av mindre strolek (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter till kakan börjar bli fast, men fortfarande är lite kladdig . Låt kakan svalna och börja med toppingen.
Blåbärstopping
Lägg blåbär i en kastrull tillsammans med grädde och sötning. Värm blåbärsröran tills vätskan avdunstat och rör om då och då. Bildas det mycket vätska går det bra att hälla av en del av detta. När blåbärstoppingen blivit elativt fast, fördelas detta på mazarinkakan.
