Hoppa till innehåll
Open navigation

Mazarinkaka med protein

Nu är det full rulle med uppsatsen. Då en hel del genomgående förändringar måste göras, måste det ske ganska fort, eftersom det faktiskt bara är lite drygt två veckor kvar! Det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu är det full rulle med uppsatsen. Då en hel del genomgående förändringar måste göras, måste det ske ganska fort, eftersom det faktiskt bara är lite drygt två veckor kvar! Det är väldigt snart minst sagt, så det gäller att göra punktinsatser och prioritera! Dessutom krävs det en hel del kreativitet, då teorierna måste anpassas till vår undersökning, och inte tvärtom. Efter ett tretimmars pluggpass på universitetet idag satte jag mig utomhus i solen med en välbehövlig fika på Gateau. Lite fredagskänsla fick jag i alla fall!
 
Igår lade jag ju upp ett recept där jag använde mig av “Bake protein” (ungefär samma som BakePro, skulle jag tro), och även idag blir det en kaka innehållande detta. Som jag tidigare nämnt, går det bra att utesulta proetinpulvret och experimentera med nötmjöl istället. Se bara till att hålla koll på gräddningen, då gräddningstiden kan behöva anpassas. Denna mazarinkaka är dessutom toppad med en passande “blåbärssylt”, som jag gjort på blåbär, grädde och lite sötströ.
 
 
Mazarinkaka med protein - Baka Sockerfritt

 

Mazarinkaka med protein

Mazarinkaka:
20 gram smör
1 ägg
2 msk vispgrädde
1 dl mandelmjöl
3 msk bake protein
½ msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
2½ msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ca 3 droppar bittermandelarom

Blåbärtopping:
70 gram blåbär (frysta)
1 msk vispgrädde
ca 2 tsk sötströ

Mazarinkaka
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med varandra och tillsätt bittermandelarom, ägg, vispgrädde och det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad springform av mindre strolek (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter till kakan börjar bli fast, men fortfarande är lite kladdig . Låt kakan svalna och börja med toppingen.

Blåbärstopping
Lägg blåbär i en kastrull tillsammans med grädde och sötning. Värm blåbärsröran tills vätskan avdunstat och rör om då och då. Bildas det mycket vätska går det bra att hälla av en del av detta. När blåbärstoppingen blivit elativt fast, fördelas detta på mazarinkakan.

 
Mazarinkaka med protein - Baka Sockerfritt