Hoppa till innehåll

Mazarinkladdkaka

Mazarinkladdkaka är en härlig kombination av kladdkaka/chokladkaka och mazarinkaka. Är kakan nygräddad är konsistensen kladdigare än om den fått stå i kylen ett tag.   Toppa gärna kakan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Kladdkaka, Low carb/LCHF
Servings: 3 portioner

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret
  • Blanda alla torra ingredienser förutom kakao och bittermandelarom och rör ner smält smör, ägg och mjölk
  • Ta undan ca hälften av smeten och smaksätt den ena med kakao, och den andra med bittermandel. Om önskas tillsätts grovhackadchoklad i en, eller båda, utav smetarna.
  • Fördela först den ljusa smeten i en smord och ”mjölad” liten springform (12 cm) och därefter chokladmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter.
  • När kakan svalnat toppas den med fördel med ett lager smält choklad.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!