Mazarinkladdkaka
Mazarinkladdkaka är en härlig kombination av kladdkaka/chokladkaka och mazarinkaka. Är kakan nygräddad är konsistensen kladdigare än om den fått stå i kylen ett tag. Toppa gärna kakan.. Läs mer

35 minuter
Kategorier: Kladdkaka, Low carb/LCHF
Servings: 3 portioner
Ingredienser
- 1 ägg
- 25 gram smör
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk mjölk
- 1 ½ msk sockerersättning
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk pofiber
- ½ msk kakao
- 1 krm vaniljpulver
- 2 droppar bittermandelarom
- ev. grovhackad steviachoklad
- Toppa gärna med smält choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret
- Blanda alla torra ingredienser förutom kakao och bittermandelarom och rör ner smält smör, ägg och mjölk
- Ta undan ca hälften av smeten och smaksätt den ena med kakao, och den andra med bittermandel. Om önskas tillsätts grovhackadchoklad i en, eller båda, utav smetarna.
- Fördela först den ljusa smeten i en smord och ”mjölad” liten springform (12 cm) och därefter chokladmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter.
- När kakan svalnat toppas den med fördel med ett lager smält choklad.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!