Hoppa till innehåll

Mazarinkladdkaka, utan tillsatt socker

Jag gillar mazarinkaka och jag gillar kladdkaka. Får jag presenetera en gammal favorit som är en blandning av de båda? En mazarinkladdkaka! Låter inte det gott? Mazarinsmaken (som kommer.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag gillar mazarinkaka och jag gillar kladdkaka. Får jag presenetera en gammal favorit som är en blandning av de båda? En mazarinkladdkaka! Låter inte det gott? Mazarinsmaken (som kommer från bittermandelarom) är så gott att blanda med flera olika smaker – varav en är just choklad (hallon, blåbär och banan är andra smaker som är toppen).

Är mazarinkladdkakan nygräddad är konsistensen kladdigare än om den har fått stå i kylen ett tag (kakan på bilden har fått stå i kyla över natten). Jag valde att toppa min kaka med extra smält choklad. Pricken över i:et! Det blev mycket lyckad, så jag rekommenderar er alla att testa!

Mazarinkladdkaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

Mazarinkladdkaka, utan tillsatt socker

1 ägg
25 gram smör
1 dl mandelmjöl
2 msk mjölk
1 ½ msk sötströ
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
2 droppar bittermandelarom

Toppa gärna med smält choklad (utan tillsatt socker)


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.  Blanda alla torra ingredienser förutom kakao och bittermandelarom och rör ner smält smör, ägg och mjölk. Ta undan ca hälften av smeten och smaksätt den ena med kakao, och den andra med bittermandel. Fördela först den ljusa smeten i en smord och ”mjölad” liten springform (12 cm) och därefter chokladmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter. När kakan svalnat toppas den med fördel med ett lager smält choklad.

Mazarinkladdkaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

Mazarinkladdkaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt