Hoppa till innehåll

Mazarinkladdkaka

Jag började dagen, som så många andra den senaste månaden, med att åka till skolan och plugga (6 dagar kvar tills inlämning!). Nu är det inte mycket kvar att skriva, utan det är mest putts.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag började dagen, som så många andra den senaste månaden, med att åka till skolan och plugga (6 dagar kvar tills inlämning!). Nu är det inte mycket kvar att skriva, utan det är mest putts (enligt oss i varje fall! Sedan är det en annan sak om handledaren inte tycker det…). Dock skriker plagieringskontrollen att vi har “plagierat” alldeles för mycket. Kan det bero på att den sätter ihop ord lite hipp som happ från helt skilda saker och sätter ihop dem till meningar, som inte ens har med saken att göra och säger att det är kopierat? Eller att den tar definitioner som man inte kan skriva om? Klurigt, klurigt. Efter skolan träffade jag i varje fall upp mina föräldrar för lite mat och en promenad i stan. Skönt att få lite sol på sig!
 
Jag kom på en rent ut sagt suverän kombination för ett par dagar sedan. Om jag säger kladdkaka och mazarin, vad säger ni då?? MUMS, säger jag! Jag älskar kladdkaka och jag älskar mazarinsmaken, och jag kan nu säga att jag älskar dom kombinerat. Det är heller inte svårare att göra än en enskild kaka, då bassmeten är densamma. Sedan är det bara att dela upp smeten och smaksätta den ena med kakao och den andra med en droppe biitermandelarom!
 
 
Mazarinkladdkaka - Baka Sockerfritt
 

Mazarinkladdkaka

30 gram smör
1 ägg
1½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
3- 3½  msk sötströ
1 krm vaniljpulver
2 msk vispgrädde

Smaksättning:
1- 1½ tsk kakao
1 tsk sötströ
1 droppe bittermandelarom

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser (förutom ingredienserna till smaksättningen). Rör även ner smör, ägg och grädde. Ta undan ca 1/3 av smeten och smaksätt den med kakao och sötning efter smak. Tillsätt ca 1 droppe bittermandelarom i den större delen av smeten (den som inte är smaksatt med kakao) och blanda noga. Fördela först chokladsmeten i en smord och bröad springform  (12 cm) och därefter mazarinsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 17-20 minuter.

Mazarinkladdkaka - Baka Sockerfritt