Mazarinmugcake med choklad
Mugcakes är fantastiskt enkelt och smidigt att göra. Och det går dessutom att göra på så många olika vis! Denna gång gjorde jag en mazarinmugcake. Det vill säga att den är smaksatt med.. Läs mer
Mazarinmugcake med choklad – 1 portion
Mazarinsmet:
1 ägg
2 msk mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 msk mjölk/grädde (valfri sort)
ca ½ msk sötströ
½ krm vaniljpulver
1-2 droppar bittermandelarom
Chokladfyllning:
2 färska dadlar, urkärnade
15 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
Mazarinsmet
Blanda alla ingredienser till smeten.
Chokladfyllning
Smält chokladen och mosa därefter ner färska dadlar och blanda noga. Klicka ner chokladröran i några få klickar i mazarinsmeten.
Smörj en kopp med smör/olja och fördela i smeten. Värm på full effekt i mikrovågsugn i ca 1 1/4 – 1 ½ minut. Vänd upp och ner på koppen för att få ut kakan och servera med exempelvis grädde.