Hoppa till innehåll

Mazarinmugcake med choklad

Mugcakes är fantastiskt enkelt och smidigt att göra. Och det går dessutom att göra på så många olika vis! Denna gång gjorde jag en mazarinmugcake. Det vill säga att den är smaksatt med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mugcakes är fantastiskt enkelt och smidigt att göra. Och det går dessutom att göra på så många olika vis! Denna gång gjorde jag en mazarinmugcake. Det vill säga att den är smaksatt med någon droppe bittermandelarom. För att göra den extra speciell och god innehåller den klickar av en lättgjord chokladkräm (smält choklad+färska dadlar). Väldigt gott tillsammans!
 
Blanda gärna löst vispad grädde med hackad choklad och lite vaniljpulver, och servera detta till mugcaken! Lyx på hög nivå!
 
För fler recept på mugcakes, klicka dig in HÄR!
 
 
 
 
Mazarinmugcake med choklad - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Mazarinmugcake med choklad – 1 portion

Mazarinsmet:
1 ägg
2 msk mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 msk mjölk/grädde (valfri sort)
ca ½ msk sötströ
½ krm vaniljpulver
1-2 droppar bittermandelarom

Chokladfyllning:
2 färska dadlar, urkärnade
15 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

Mazarinsmet
Blanda alla ingredienser till smeten.

Chokladfyllning
Smält chokladen och mosa därefter ner färska dadlar och blanda noga. Klicka ner chokladröran i några få klickar i mazarinsmeten.

Smörj en kopp med smör/olja och fördela i smeten. Värm på full effekt i mikrovågsugn i ca 1 1/4 – 1 ½ minut. Vänd upp och ner på koppen för att få ut kakan och servera med exempelvis grädde.

 
 
 
 
Mazarinmugcake med choklad - Baka Sockerfritt
 
Mazarinmugcake med choklad - Baka Sockerfritt
 
Mazarinmugcake med choklad - Baka Sockerfritt