Mazarinmugcake med chokladkräm
Nu var det bra länge sedan jag gjorde mugcakes. Det är ju så himla praktiskt och smidigt att göra. Och gott! Dessutom går det att göra på många olika vis. En av mina.. Läs mer

Nu var det bra länge sedan jag gjorde mugcakes. Det är ju så himla praktiskt och smidigt att göra. Och gott! Dessutom går det att göra på många olika vis. En av mina favoritmugcakes är min mazarinmugcake. Den nästan måste jag göra snart igen! Mugcaken är smaksatt med bittermandelarom – och vad mer är har jag tillsatt en god chokladkräm i smeten. Hur gott som helst! På bilderna har jag blandat löst vispad grädde med hackad choklad och lite vaniljpulver och serverat detta till.
Jag har faktiskt ett stort gäng med mugcakerecept (<– länk) för den som är intresserad!
Mazarinmugcake med choklad – 1 portion
Mugcakesmet:
1 ägg
2 msk mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 msk mjölk/grädde (valfri sort)
ca ½ msk sockerersättning
½ krm vaniljpulver
1-2 droppar bittermandelarom
Chokladkräm:
2 färska dadlar, urkärnade
15 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
Mugcakesmet
Blanda alla ingredienser till smeten.
Chokladkräm
Smält chokladen och mosa därefter ner färska dadlar och blanda noga. Klicka ner chokladkrämen i några få klickar i mazarinsmeten.
Smörj en kopp med smör/olja och fördela i smeten. Värm på full effekt i mikrovågsugn i ca 1 1/4 – 1 ½ minut. Vänd upp och ner på koppen för att få ut kakan och servera med exempelvis grädde.