Mejerifri bananpudding
Jag gjorde just en hälsosam bananpudding. Hur enkelt och gott som helst! Det blev ett riktigt lyckat mellanmål för min del. Min bananpudding är mejerifri och har en bas av Läs mer


Mejerifri bananpudding – 2 portioner
1 stor banan (ca 150 gram)
1 äggula
1 1/3 dl kokosmjölk
½ msk sötningsströ
2 krm agar agar
1 krm vaniljpulver
Ev. bitar av choklad, valfri topping
Mixa samman banan, kokosmjölk och agar agar i en kastrull med en stavmixer. Låt stå i någon minut. Koka upp och sjud i ca 5 minuter. Vispa upp äggula i en separat skål. Temperera genom att sakta hälla några skedar av bananröran i äggulan under kraftig omrörning. Rör därefter ner detta i kastrullen. Sjud ytterligare under några minuter. Fördela i två portionsglas. Om önskas tillsätts lite grovhackad choklad som ett ”mittenlager” i glasen. Låt stelna i ett par timmar i kylskåp. Toppa gärna med exempelvis choklad, nötkräm eller bananbitar.



