Hoppa till innehåll

Mejerifri bananpudding

Jag gjorde just en hälsosam bananpudding. Hur enkelt och gott som helst! Det blev ett riktigt lyckat mellanmål för min del. Min bananpudding är mejerifri och har en bas av Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag gjorde just en hälsosam bananpudding. Hur enkelt och gott som helst! Det blev ett riktigt lyckat mellanmål för min del. Min bananpudding är mejerifri och har en bas av kokosmjölk och banan (mogen, men inte för mogen). För att konsistensen ska stelna har jag använt mig av agar agar (finns i vanliga mataffärer) – ett veganskt alternativ till gelatin. Det går också bra att välja att använda gelatin istället, och följ då produktens anvisningar istället för anvisningarna i detta recept.  

Man kan antingen göra bananpuddingen enkel som den är, eller varva och toppa med det man önskar! Kanske bär, kanske choklad? Jag gjorde en “mittenfyllning” av grovhackad choklad utan tillsatt socker, samt toppade med lite av den nötkräm jag hade hemma. Plus skivor av banan!!

Mejerifri bananpudding - Baka Sockerfritt

Mejerifri bananpudding – 2 portioner

1 stor banan (ca 150 gram)
1 äggula
1 1/3 dl kokosmjölk
½ msk sötningsströ
2 krm agar agar
1 krm vaniljpulver

Ev. bitar av choklad, valfri topping

Mixa samman banan, kokosmjölk och agar agar i en kastrull med en stavmixer. Låt stå i någon minut. Koka upp och sjud i ca 5 minuter. Vispa upp äggula i en separat skål. Temperera genom att sakta hälla några skedar av bananröran i äggulan under kraftig omrörning. Rör därefter ner detta i kastrullen. Sjud ytterligare under några minuter. Fördela i två portionsglas. Om önskas tillsätts lite grovhackad choklad som ett ”mittenlager” i glasen. Låt stelna i ett par timmar i kylskåp. Toppa gärna med exempelvis choklad, nötkräm eller bananbitar.

Mejerifri bananpudding - Baka Sockerfritt

Mejerifri bananpudding - Baka Sockerfritt

Mejerifri bananpudding - Baka Sockerfritt

Mejerifri bananpudding - Baka Sockerfritt