Hoppa till innehåll
Open navigation

Mejerifri chokladavokadokaka

Avokado är en mycket användbar ingrediens att använda sig utav i köket och utgör den en bra fettkälla och gör bakverken härligt saftiga. Detta är en chokladkaka innehållande just avokado.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Avokado är en mycket användbar ingrediens att använda sig utav i köket och utgör den en bra fettkälla och gör bakverken härligt saftiga. Detta är en chokladkaka innehållande just avokado (och utan smör). Chokladkakan är mejerifri. Om du önskar tillsätter du grovhackad choklad i smeten (10 gram, och innehåller chokladen mejerier blir den ju inte mejerifri...).
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF, Mejerifritt
Portioner: 2 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman avokado och ägg med en stavmixer.
  • Rör ner resterande ingredienser. Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!