Mejerifri chokladavokadokaka
Avokado är en mycket användbar ingrediens att använda sig utav i köket och utgör den en bra fettkälla och gör bakverken härligt saftiga. Detta är en chokladkaka innehållande just avokado.. Läs mer

Avokado är en mycket användbar ingrediens att använda sig utav i köket och utgör den en bra fettkälla och gör bakverken härligt saftiga. Detta är en chokladkaka innehållande just avokado (och utan smör). Chokladkakan är mejerifri. Om du önskar tillsätter du grovhackad choklad i smeten (10 gram, och innehåller chokladen mejerier blir den ju inte mejerifri...).
30 minuter
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
- ½ avokado
- 1 ägg
- ½ dl mandelmjöl
- 1 ½ - 2 msk sötströ
- 1 ½ msk riven kokos
- 1 ½ msk kakao
- 1 msk pofiber
- 1 msk vatten
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman avokado och ägg med en stavmixer.
- Rör ner resterande ingredienser. Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!