Hoppa till innehåll

Mejerifri chokladavokadokaka

Att baka chokladkaka med avokado är en grymt bra kombination. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Att baka chokladkaka med avokado är en grymt bra kombination. Avokado är väldigt milt i sig och smakar inte mycket, men den eventuella smak som man ändå vill ha bort maskeras totalt av chokladen (kakao). Avokado gör samtidigt kakan extra saftig och kletig. Då kan ni förstå att denna mejerifria chokladavoakdokaka blev fantastiskt bra! Istället för grädde har jag använt mig utav kokosgrädde. Kokosgrädde är en fetare och tjockare variant av kokosmjölk, och hittas dessutom på samma plats i affären (Asiatiska hyllan på “min” affär). Trixet för att få en riktigt saftig kaka är att ta ut den när den fortfarande är kladdig, då den stelnar rejält när den fått kallna (gäller alla mina bakverk). Ugnar beter sig olika, men för min del tog det runt 15 minuter.  
 
 
Mejerifri chokladavokadokaka - Baka Sockerfritt
 
 

Mejerifri chokladavokadokaka

1 ägg
½ dl kokosgrädde
½ avokado
½ dl mandelmjöl
2 msk kakao
1 ½ msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. ett par rutor grovhackad steviachoklad

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg, avokado och kokosgrädde med en mixer. Tillsätt övriga ingredienser och rör med en sked. Smöra och mjöla en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen under ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig.

 
 

Mejerifri chokladavokadokaka - Baka Sockerfritt
 
Mejerifri chokladavokadokaka - Baka Sockerfritt