Hoppa till innehåll

Mejerifri chokladganachepaj

Lyxig chokladganachepaj! Skalet är rätt neutralt, men smaksatt med lite vanilj och sötad med ett par dadlar. Chokladyllningen smakar lite kokos - men mest choklad då den främst består av smält.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
25 minuter + tid för att stelna
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Choklad, Mejerifritt, Pajer, Utan sötningsmedel
Portioner: 3 till 4 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Pajskal:

Ganache:

  • 2 färska/juicy dadlar
  • urkärnade
  • 80 gram choklad
  • utan tillsatt socker
  • 1 1/3 dl kokosmjölk
  • 1 krm vaniljpulver
  • ev. tsk honung eller liknande

Instruktioner

  • Pajskal
  • Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman mandelmjöl, havregryn och riven kokos med en mixer/matberedare.
  • Tillsätt därefter resterande ingredienser och mixa till en deg
  • Tryck ut degen i botten och kanter av en liten springform (12-cm). Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter, eller till pajskalet tar färg. Låt svalna helt
  • Ganache
  • Mixa samman dadlar och kokosmjölk. Häll i en kastrull och koka upp (ta sen bort från plattan).
  • Tillsätt choklad i bitar, vanilj och eventuellt honung. Rör till en slät konsistens.
  • Fördela i pajskalet och låt stelna i kyla (tar runt två timmar).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!