Hoppa till innehåll

Mejerifri chokladpudding

Denna hälsosamma chokladmousse, som dessutom är utan mejeriprodukter, är perfekt att gör som hälsosam dessert eller superlyxigt mellanmål! Perfekt när chokladsuget sätter in. Jag använder Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Denna hälsosamma chokladmousse, som dessutom är utan mejeriprodukter, är perfekt att gör som hälsosam dessert eller superlyxigt mellanmål! Perfekt när chokladsuget sätter in. Jag använder kokosmjölk, vilket ger en härlig kokossmak som passar ihop med den mörka chokladen. Det går givetvis att använda exemplvis vispgrädde eller liknande som alternativ. Det hela går väldigt snabbt att svänga ihop, men det som tar lite tid är väntetiden på att få puddingen att stelna. Relativt lite gelatin används, vilket gör att konsistensen blir lösare än en pannacotta – och det tycker jag att en chokladpudding ska vara!
 
Chokladpuddingen toppas gärna med lite extra hackad eller riven/hyvlad mörk choklad. Så ljuvligt!
 
 
 
 
Mejerifri chokladpudding - Baka Sockerfritt

 

  

Mejerifri chokladpudding – 4 portioner

1 gelatinblad
100-120 gram choklad, mörk
4 dl kokosmjölk
2 krm vaniljpulver
ev. 1 msk sötströ

Lägg gelatinblad i kallt vatten. Värm upp kokosmjölk i en kastrull, ta bort från plattan. Rör ner bitar av choklad, vanilj och eventuell sötning till en slät konsistens. Ta upp gelatinbladet, krama ur vätskan och rör ner. Fördela i två glas. Låt stelna i fyra timmar eller mer. Toppa eventuellt med hackad eller riven choklad.

 

 

Mejerifri chokladpudding - Baka Sockerfritt
 
Mejerifri chokladpudding - Baka Sockerfritt
 
Mejerifri chokladpudding - Baka Sockerfritt