Mejerifri kardemummakaka
Jag börjar tycka allt mer om kardemumma. Det är en god krydda att.. Läs mer
Jag börjar tycka allt mer om kardemumma. Det är en god krydda att baka med, som ger mycket smak och karaktär. Här ser ni en mjuk kardemummakaka, som dessutom är mejeriri. Kakan blev rätt låg, så nästa gång gör jag antingen dubbla satsen, eller använder en ännu mindre form. God och saftig blev den i varje fall! På bilderna nedan har jag dekorerat med lite smält choklad.
Mejerifri Kardemummakaka
1 ägg
1 dl vatten
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1 ½ msk kokosmjöl
1 ½ msk sötströ
1 msk pofiber
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
½ tsk malen kardemumma
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägget pösigt. Blanda torra ingredienser och rör ner olja, vatten, arom och uppvispat ägg. Klä en liten brödform (ca 8X16 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.