Mejerifri kladdkaka
Ingen har väl gått miste om hur mycket jag älskar kladdkaka? Eller choklad i allmänhet för den delen heller? Då blir ni nog inte förvånade när jag nu visar er ett nytt smarrigt recept på.. Läs mer

Ingen har väl gått miste om hur mycket jag älskar kladdkaka? Eller choklad i allmänhet för den delen heller? Då blir ni nog inte förvånade när jag nu visar er ett nytt smarrigt recept på kladdkaka! Till skillnad från de flesta av mina tidigare kladdkakor är att denna är mejerifri och är gjord på kokosmjölk. Kokosmjölk är ett bra substitut till vanlig mjök enligt mig. Eftersom den är lite fetare tycker jag att bakverken även blir mer krämiga.

Mejerifri kladdkaka med kokos
1 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjölk
2 msk fibersirap clear
1 ½ msk kakao
1 ½ msk sukrin
1 msk riven kokos
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner fibersirap, kokosmjölk (omrörd) och ägg och blanda noga. Fördela smeten i en smord och mjölad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen under ca 15 minuter.

