Hoppa till innehåll

Mejerifri lättgjord brownie

Hoppas ni alla har en underbar lördag! Jag fick en barnfri dag igår, vilket kändes rätt välbehövligt. Visserligen umgicks jag en hel del med min älskade bebi ändå, exempelvis gick vi till.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Hoppas ni alla har en underbar lördag! Jag fick en barnfri dag igår, vilket kändes rätt välbehövligt. Visserligen umgicks jag en hel del med min älskade bebi ändå, exempelvis gick vi till öppna förskolan och busade en stund. Men jag fick därefter tid för massor av annat. Jag jobbade själv på ett café (rätt skönt att slippa gunga på en vagn hela tiden), kunde äntligen ta en stund för shopping, hann träna en kortis och bakade helt ostört! Sååå underbart.
 
Något som jag bakade var dessa mejerifria brownies. Jag gjorde nästan samma recept för någon vecka sedan, men blev inte helt nöjd. Med ett par småändringar blev det hela genast mycket bättre. Skillnaden från tidigare är att jag vispade äggen pösigt med elvisp, samt tillsatte två msk pofiber i browniesmeten. Jag tycker konsistensen blir så härlig, för den är fast i botten och har en frasig topp – men mitten blir riktigt kladdig! Dessa brownies är mejerifria och utan nötter/mandlar.
 
 
 
 
Mejerifri lättgjord brownie - Baka Sockerfritt

 

 

Mejerifri lättgjord brownie – 4 bitar

3 ägg
1 dl sukrin gold
½ dl kakao
½ dl kokosolja
2 msk pofiber
1-2 krm vaniljpulver
½ krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan. Vispa upp äggen pösigt med elvisp. Blanda samman alla ingredienser till en slät smet. Klä en liten fyrkantig form (min är 10X13 cm) med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

 

 

Mejerifri lättgjord brownie - Baka Sockerfritt
 
Mejerifri lättgjord brownie - Baka Sockerfritt
 
Mejerifri lättgjord brownie - Baka Sockerfritt