Hoppa till innehåll

Mejerifri mjuk chokladkaka

Chokladkakor kan jag inte få för mycket utav. De är ju så himla goda! Här har jag gjort en mejerifri variant, som blev härligt mjuk och saftig i konsistensen. Jag grovhackade rostade Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Chokladkakor kan jag inte få för mycket utav. De är ju så himla goda! Här har jag gjort en mejerifri variant, som blev härligt mjuk och saftig i konsistensen. Jag grovhackade rostade hasselnötter utan skal som jag hade med i smeten, men detta går att utesluta eller byta ut mot andra nötter. Jag använde en liten brödform (köpt på Spisa), men jag är övertygad om att det går bra att även använda en liten 12-cm springform. Servera gärna kakan med exempelvis vispad kokosgrädde eller något liknande!

 
 
Mejerifri mjuk chokladkaka - Baka Sockerfritt
 

Mejerifri mjuk chokladkaka

1 stort ägg
1 1/3 dl mandelmjöl
3 msk vatten
2 ½ msk sötströ
1 ½ msk olja
1 ½ msk pofiber
1 ½ msk riven kokos
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 krm vaniljpulver
ev. grovhackade hasselnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägget pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner ägg, olja och vatten. Klä en liten brödform (ca 16X7 cm) och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 

Mejerifri mjuk chokladkaka - Baka Sockerfritt
 

Mejerifri mjuk chokladkaka - Baka Sockerfritt