Hoppa till innehåll
Open navigation

Mejerifri och saftig bananchokladkaka

Och så var det måndag igen. Hur ser tillvaron ut för er? Är det tillbaks till jobbet som gäller eller har ni fortfarande semester? Själv är jag som de flesta av er kanske vet mammaledig, så.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Och så var det måndag igen. Hur ser tillvaron ut för er? Är det tillbaks till jobbet som gäller eller har ni fortfarande semester? Själv är jag som de flesta av er kanske vet mammaledig, så min tillvaro är mest likadan hela tiden. Bakningen är förstås en stor och rolig del av vardagen och igår gjorde jag en så fantastiskt god chokladkaka med banan. I denna kaka behövs inget matfett och den innehåller heller inga mejeriprodukter. Har du inte hasselnötsmjöl går det bra att byta ut det mot mer mandelmjöl.

Jag har haft några bra dagar om man bortser från två saker. Vincent har en tendens att efter halva natten fäkta och vifta med både armar och ben. Det gör att det blir lite (mycket) svårare att sova. Sedan har mina glasögon försvunnit. Mycket irriterande må jag säga. Jag fattar verkligen inte var de är och jag har letat ungefär överallt. Det skulle vara intressant att någon gång få veta var glajjorna tagit vägen…
 
 
Mejerifri och saftig bananchokladkaka - Baka Sockerfritt

Bananchokladkaka

1 ägg
80 gram mogen banan
¾ dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 ½ msk sötströ
1 ½ msk kakao
1 msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
 

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen och blanda med alla torra ingredienser. Rör till sist ner ägget. Smöra och mjöla en 12 centimeter stor springform (gärna med riven kokos) och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt kakan stå till sig och bli kall och servera med exempelvis grädde eller glass.

 
 
Mejerifri och saftig bananchokladkaka - Baka Sockerfritt
 
Mejerifri och saftig bananchokladkaka - Baka Sockerfritt
 
Mejerifri och saftig bananchokladkaka - Baka Sockerfritt