Hoppa till innehåll

Mera peanut butter cups

  För ett par helger sedan blev jag fotad av proffsiga fotograf Mirjam (bröllopsfotograf i huvudsak men gör ändå andra uppdrag ibland), och oj, vilka fina bilder jag fick! Jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Mera peanut butter cups - Baka Sockerfritt

 

För ett par helger sedan blev jag fotad av proffsiga fotograf Mirjam (bröllopsfotograf i huvudsak men gör ändå andra uppdrag ibland), och oj, vilka fina bilder jag fick! Jag använder själv förstås min egen kamera en hel del – men det är till 99,92 % bakverk som hamnar framför kameran! Och att få någon att ta kort på mig har varit minst sagt lågprioriterat dom senaste dryga tre åren (hej småbarnsförälder *2 liksom), men hade varit sjukt välbehövligt (bättre sent än aldrig). Som tack för en härlig fotosession hade jag bakat ett gäng peanut butter cups – ett recept som jag skapade kanske för sju år sen och som därmed följt med mig länge, länge. Några småändringar gjordes dock, och receptet ser ni nedan.

En liten notering är att jag försent upptäckte att jag inte hade småbrödsformar hemma, vilket är den typ av form som jag tycker fungerar bäst. Istället använde jag minimuffinsformar. Då blir kakorna lite högre (lite svårare att få till snyggt), och det kan vara så att botten heller inte blir fullt lika hård. Men det fungerade och blev gott det också!

  

Mera peanut butter cups - Baka Sockerfritt

 

Peanut Butter Cups – 20 till 30 stycken

Botten:
50 gram rumsvarmt smör 
2 dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
½ msk fibersirap (kan uteslutas, tillsätt ev. mer smör då)
½ tsk vaniljpulver

Fyllning:
1 dl jordnötssmör, osötat (med salt)
1 ½ msk sockerersättning

Chokladöverdrag:
160 gram choklad, utan tillsatt socker (jag kör hälften ljus/hälften mörk)
ev. kokosolja

Botten
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till botten noga. Tryck ut degen i småbrödsformar (eller liknande små kakformar av papper). Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter (håll noga koll så kakorna inte blir brända). Låt svalna.

Fyllning
Blanda jordnötssmör med sötning. Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja för att få den mer lätthanterlig). Häll först på den ena chokladen och därefter den andra ovanpå kakan och jordnötssmöret. Fördela ut chokladen med en liten sked. Låt svalna i kylskåp och ta därefter bort pappret från kakorna. Servera gärna kakorna med chokladdelen underst och pudra med sötning i florformat.

 

 
Mera peanut butter cups - Baka Sockerfritt