Hoppa till innehåll

Midsommardessert – Rulltårtstårta

      Hoppas ni alla haft en fin midsommarhelg! Jag måste säga att vår helg har varit riktigt bra, och till och med bättre än vad jag i förväg hade trott. Det känns lite som om.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Midsommardessert - Rulltårtstårta - Baka Sockerfritt
 
 
 
Hoppas ni alla haft en fin midsommarhelg! Jag måste säga att vår helg har varit riktigt bra, och till och med bättre än vad jag i förväg hade trott. Det känns lite som om barnens dynamik börjar gå från total härdsmälta till en mer normalstor jordbävning. Det känns som för mycket att hoppas på – men kanske börjar det gå framåt? Aline är ju snart 3 år och det är ungefär där jag tror att barn börjar kunna klara sig i alla fall en tre-fyra minuter utan att allvarligt skada sig själv eller bränna ner huset.
 
Vår midsommar har bestått av häng hos min storasyster som bor i en villa (närmare bestämt har dom köpt min barndomsvilla) som ligger nära en sjö. Lite mycket folk tycker jag att det var till och från vid stranden, men vi höll oss på vår kant när vi var där. Och så mycket mat vi har ätit! Bland annat gjorde jag en rulltårtstårta som jag berättar mer om snart, pannkakspicknick och såklart massor av god midsommarmat. Plus en utefrulle på gateau. Mys på hög nivå!
 
Till midsommardessert hade jag alltså svängt ihop en rulltårtstårta (ni får ursäkta mindre bra bilder, men dom togs liksom lite i farten utan vare sig optimal utrustning eller ljus). Jag utgick från DETTA recept, men till fyllning hade jag ca 200 gram mascarpone som jag blandade med någon deciliter jordgubbssylt, plus att jag hade ytterligare drygt en deciliter sylt som jag bredde först på bottnen innan jag toppade med mascarponekrämen ovanpå. Så gott!
 
 
Midsommardessert - Rulltårtstårta - Baka Sockerfritt
 
Midsommardessert - Rulltårtstårta - Baka Sockerfritt
 
Midsommardessert - Rulltårtstårta - Baka Sockerfritt