Hoppa till innehåll

Midsommartårta

En underbar och riktigt lyxig tårta med vanilj och söta bär! Perfekt att baka under hela året, även då den kan te sig somrig. Ett tips är att vispa lite extra Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
50 minuter + tid för kakan att svalna
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Tårtbotten, Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna med varandra.
  • Separera äggulan från äggvitan och blanda ner gulan med de torra ingredienserna. Blanda även ner smöret
  • Vispa äggvitan med elvisp och rör försiktigt ner vitan i smeten tills allt har blandats ordentligt
  • Häll smeten i en bröad (mandelmjöl) form på 12 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i på 175 grader i ca 25 minuter tills kakan är fast (kolla gärna redan efter 20 minuter). Låt kakan kallna innan du försiktigt skär den till två delar - en botten och ett lock. Börja gärna med de kommande momenten medan kakan får svalna!, Vaniljkräm, Skjud grädden, sötningen, vaniljpulvret och äggulan under omrörning tills den börjar tjockna. Låt svalna
  • Hallon, Mosa hallon med stevian och bred på bottnen av tårtan (ha gärna kvar tårtan i formen så rinner inte fyllningen ut).
  • Bred därefter på den avsvalnade vaniljkrämen. Lägg på tårtlocket
  • Gräddtopping, Gräddtoppingen:Vispa grädden med elvisp och vispa även i vaniljpulver och sötning. Bred på locket av tårtan. Toppa även med jordgubbar!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!