Hoppa till innehåll
Open navigation

Mikrobrownie

Fredag är verkligen en av veckans bästa dagar, tycker ni inte? I varje fall jag får en mer avslappnad känsla, och jag blir bra mycket gladare. Dock jobbar de flesta även denna dag, och det är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Fredag är verkligen en av veckans bästa dagar, tycker ni inte? I varje fall jag får en mer avslappnad känsla, och jag blir bra mycket gladare. Dock jobbar de flesta även denna dag, och det är inte alltid man har vare sig tid eller ork till att ställa sig och baka något – hur sugen men än är! Då kommer jag är med en liten räddare i nöden: låt mig presentera mikrobrownien! Det är alltså en brownie som jag gräddar i mikrovågsugn, vilket gör att den bara tar några minuter att göra. Det är hur smidigt som helt! Och gott såklart!
 
 
Mikrobrownie - Baka Sockerfritt
 

Mikrobrownie – 1 portion

1 ägg
10 gram kokosolja
2 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
ca 2/3 msk kakao
1-1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
några rutor sockerfri choklad
ev. 10 gram hasselnlötter utan skal

Blanda de torra ingredienserna, gärna inklusive grovhackade hasselnötter och choklad. Blanda ner olja (smält den gärna om den är fast). Smörj en liten skål, portionsform, kopp eller liknande (som tål användning av mikrovågsugn) och fördela smeten i denna. Värm på full effekt i högst 1 minut. Servera gärna med grädde!

TIPS: för att göra denna kaka helt mejerifri, använder du mejerifri choklad och mejerifri “grädde”.

Mikrobrownie - Baka Sockerfritt