Hoppa till innehåll

Min bästa restaurang

Igår var jag och Artur och besökte restaurangen Frantzén (Lilla Nygatan i Gamla Stan, Stockholm). Även om det är väldigt dyrt, så är det en underbar upplevelse som jag värderar högt. Den.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Igår var jag och Artur och besökte restaurangen Frantzén (Lilla Nygatan i Gamla Stan, Stockholm). Även om det är väldigt dyrt, så är det en underbar upplevelse som jag värderar högt. Den har två stjärnor i Michelinguiden, vilket är minst sagt svår att uppnå. Detta ska jag tänka tillbaka till när jag har sömnbrist och har en skrikande bebis…
 
Menyn var som tidigare fantastiskt nytänkande och kreativt komponerad, och av sexton små rätter, var det en jag inte tyckte om (jästglass…). Smakerna passade ihop på något otroligt sätt! Och servicen då, det är den bästa jag någonsin upplevt! Artur och jag var de första som kom in, och vi möttes av kanske sex stycken serveringspersonal och åtta kockar (tror jag). Och en personlig/levande dörröpnare (jag har tappat ordet) som visste vad vi hette (tror bestämt det var samma person som för flera år sedan). Till maten valde jag att dricka äppelmust, och Artur deras juicepaket (alkoholfritt alltså). Nästa gång kanske blir på vår 10-års dag? *Längtar redan*
 
 
Min bästa restaurang - Baka Sockerfritt
 
Pilgrimsmussla (ojoj, vilken perfekt konsistens!) med vispad primörägg, tryffel och Dashi

 
Min bästa restaurang - Baka Sockerfritt
 
“Hot-Pot” på dovhjort och kålsallad med ryfferad, rostad blomkålsbuljong
 
 
Min bästa restaurang - Baka Sockerfritt
 
Blått och grönt thé med havtorn och kristalliserad sjögrässallad

 

Min bästa restaurang - Baka Sockerfritt
 
Bentolåda med “fika” (en variant på den svenska “7 sorters kakor”)