Hoppa till innehåll

Min hälsosamma nougat

Jag tycker mycket om hasselnötter, och bakar gärna med denna nöt. Till.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag tycker mycket om hasselnötter, och bakar gärna med denna nöt. Till min stora glädje hade de en rabatt på de hasselnötter (rostade, utan skal från Ica gott liv) som jag brukar använda i min bakning. Jag köpte givetvis hem några påsar, så att jag har i alla fall för ett par månader framåt. När jag väl har hasselnötter hemma, brukar suget efter nougat (och nutella) göra sig påminnt. Det är ju så gott! Det jag gör är att blanda min hälsosamma nutella med smält choklad. Mums! Vad sägs om dessa till lördagsgodis?
 
Ha nu en fin helg! Här kommer Artur vara ledig i nästan fyra hela dagar (tor-sön), fantastiskt! Imorgon planerar jag att gå iväg under några timmar för att både hinna träna och jobba en stund. På söndag är tanken att Artur och jag ska gå på bio för första gången sedan Vincent kom. Mormor är då barnvakt!
 
 
 
Min hälsosamma nougat - Baka Sockerfritt
 
 
 
Nougat utan tillsatt socker
 
50-60 gram steviachoklad (jag kör hälften mörk, hälften ljus)

Låt nutellan bli rumstempererad så att den är smidig att arbete med (går bra att köra en kort stund i mikron). Smält chokladen och blanda med nutellan. Klä en liten form/liten matlåda med aluminiumfolie och fördela i smeten. Låt stelna och skär i bitar.
 
 
 
Min hälsosamma nougat - Baka Sockerfritt
 
Min hälsosamma nougat - Baka Sockerfritt